InDesign

Jag borde kanske nämna att jag idag har lagt ner lite tid på att försöka lära mig grunderna i pogrammet InDesign som jag tänkt använda mig av, och det ser inte omöjligt ut! Min kära vän Mårten som går första året på media var snäll och hjälpte mig litegran. :) Som sagt har jag jobbat med andra pogram från adobe tidigare, och detta är likt t.ex. photoshop på många sätt.

Har fått reda på att In Flames kommer till lilla Piteå den 22:a april 2012, synd att arbetet redan är inlämnad och klart då. Kanske kan jag skriva någonting om stora band som haft spelningar i hela världen och sedam väljer att göra små turneer genom sverige. För sådant uppskattas verkligen! Vi saknar de svenska band som t.ex. Deathstars och Blowsight som nästan bara lägger ner tid på spelningar utomlands. Kom tillbaka! Haha.

TEXTZ

Jag fick ett litet skrivarryck idag. Jag har skrivit två texter. Den ena skulle jag kalla en krönika, "Mainstream musik = dålig musik" och den andra kanske är mer utav en debattartikel "En Musikstil eller klädstil".

Jag kunde inte fortsätta med de andra texterna jag påbörjat innan eftersom jag glömde "kladden" på skolan, men jag är väldigt peppad på att få skriva klart dessa texter nu också.

Men två texter blev det iallafall!

Jag har en fråga till min projektarbetesledare: Skulle du vilja läsa det jag skrivit? Vill du att jag på något sätt uppdaterar med texter på t.ex. ItsLearning, eller vill du vänta till själva projektarbetet är klart? För mig spelar det ingen roll men jag föredrar att göra allting på mitt sätt och lämna in det när allting är helt klart.


Skrillex aka Sonny Moore som blivit väldigt mainstream på senaste tiden.


Spelning

Projektarbetet är sannerligen ett tidskrävande arbete och för en samhällselev, som gillar att spendera den ynka fritid hon har kvar efter alla läxor på bästa sätt är det extra svårt. Projektarbetet hamnar ganska långt ner på "att göra-listan". Jag ska se till att ändra på det. På senaste tiden har vi haft otroligt många läxor, dessutom har jag nyligt tagit körkortet som kräver väldigt mycket tid. Förhoppningsvis kommer en period med mindre läxor nu, det ser iallafall ut som det! Så då önskar jag att jag kan skriva några texter. Jag har ju så mycket jag vill skriva om och så många ideér!

Det jag har gjort hittils är i princip det jag har skrivit här, jag har skrivit om raubtierspelningen jag gick på i Luleå, men inte renskrivit någonting. Har också börjat skriva på "A Place Where The Sun is Silent"-recensionen, men inte mycket ännu.

Jag har också bestämt mig för att arbeta med ett program som heter "InDesign" som finns på skolans datorer, det är tydligen ett proffspogram som många tidningar faktiskt använder sig av. Pogrammet har väldigt många funktioner, men eftersom jag har jobbat med flera andra adobe-pogram tidigare tror jag inte att det ska vara några problem.

Idag har också jag gjort klart mitt webbdesignprojekt, ifall du vill se resultatet kan du klicka på länken nedan. Den fungerar bara på skolans datorer! Som sagt gjorde jag ett projekt i webdesign som liksom hör ihop med detta. Jag har inte tänkt särskilt på mitt svenska språk när jag gjorde det, så det har ingentig med projektet att göra egentligen. Det är som en websida till tidningen, den innehåller mest bilder, videoklipp, tester osv.
http://195.196.152.16/~edu93128/
Hoppas att länken fungerar bara!

Jag har också bokat en resa till Stockholm i slutet av Januari! Alesana spelar tillsammans med We Came As Romans, Glamour Of The Kill och iwrestledabearonce. Det kommer bli roligt, ska skriva ett reportage om både resan och spelningen hade jag tänkt.


RSS 2.0